Commedia Dell’Arte

Commedia Dell’Arte – Kerstvoorstelling ‘Scrooge’ 2011
Regie: Rob Florence

Kerstavond 1836
Marley, de zakenpartner van Ebenezer Scrooge wordt ten grave gedragen en Scrooge verliest hiermee niet alleen een collega maar ook zijn enige vriend.
Kerstavond, zeven jaar later. Terwijl de trottoirs bedekt zijn met sneeuw, terwijl een dichte koude mist in de straten hangt en onder de deuren door de huizen binnendringt, maakt iedereen zich op voor een gezellig kerstfeest. Iedereen? Nee, één iemand niet, want Scrooge is sinds de dood van Marley verkild tot op het bot. Hij is een naargeestige vrek geworden, een verzuurde mensenhater en Kerstmis vieren vindt hij verwerpelijke aanstellerij die veel te veel kost. Een uitnodiging voor een kerstdiner wijst hij geïrriteerd van de hand, collectanten voor goede doelen laat hij met lege handen vertrekken. En zijn trouwe brave klerk Bob Cratchit, krijgt slechts met veel pijn en moeite vrij om Kerst te vieren.

Die avond, als Scrooge thuis komt in zijn treurige woning en in bed kruipt, krijgt hij bezoek van een geestverschijning: Marley, zijn dode vriend staat voor het ledikant. Marley waarschuwt hem: Scrooge moet zijn leven beteren voordat het te laat is. Als hij niet verandert zal hij na zijn dood voor eeuwig rond moet dolen, geketend aan zware kettingen. Maar hij krijgt nog een kans. Drie geesten zullen Scrooge komen bezoeken: de geest van de kerst van lang geleden, de geest van de kerst in het heden, en de geest van kerst die nog gaat komen.

En zo gebeurt het, ondanks Scrooge’s protesten. De geesten komen en nemen hem mee op een reis door de tijd. Bittere momenten uit zijn jonge jaren, pijnlijke inkijkjes in de levens van zijn naasten en huiveringwekkende visioenen van wat gaat komen schudden hem door elkaar. En zorgen ervoor dat Scrooge niet langer kan blijven wie hij is.

Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''Voorstelling ''Scrooge''